Quintarelli Giuseppe Recioto Classico 1995

Quintarelli Giuseppe Recioto Classico 1995

Hela världen är överens, ingen behärskar Valpolicella och dess viner som Quintarelli. Här har gjorts Amaroneviner sedan tidigt 1900-tal. Den magiska tystnaden som ligger över karen under den långa lagringstiden resulterar i den omisstagliga rikedomen i vinerna, vilken är Signorio Quintarellis kännetecken. Giuseppe Quintarellis Amarone, Valpolicella, Alzero, Recioto och övriga viner behöver ingen närmare presentation. Den höga kalibern av viner talar för sig självt.

Magikern från Veneto gör några av världens mest eftersökta viner, samtliga fulla av komplexitet, kraft och terroir och är långlivade som få. Dessa viner produceras i små volymer enligt artisanala metoder och det är viktigt att poängtera att det är inga “high-tech” viner, utan deras storhet baserar sig på vingårdarnas lägen, terroiren och vinmakarens Bebis naturliga talang.

När man frågar Bebi, vad som gör hans viner stora, svarar han enkelt.
– Jag följer naturen och dess rytmer och vad den ger mig försöker jag med så lite inblandning och kontroll som möjligt, förvalta. Vad lätt det låter!

Hos honom har alla andra stora Venetoproducenter gått i skola och formats.

VOLYM 375ml
ALKOHOLHALT %
PRIS 1,379.00:- (inkl moms)
ÅRGÅNG 1995
PRODUCENT Quintarelli
LAND Italien
URSPRUNG Veneto
DRUVSORT
ARNR Klicka här för att se tillgänglighet på Systembolaget 7428202
MO: 608285
ME: – – –
SE: – – –
ANVÄNDNING Serveras vid cirka 18°C till desserter med mörk choklad eller bär, samt till smakrika ostar, gärna med en chutney på torkad frukt som tillbehör.

1 Comment

Leave a Reply